Zonnepark Lange Runde in Barger-Compascuum geopend

Gepubliceerd op vrijdag 09 februari, 2018

Woensdag 7 februari is Zonnepark Lange Runde in Barger-Compascuum officieel geopend. Het park is op dit moment het grootste zonnepark in Drenthe en het grootste zonnepark dat in 2017 in Nederland is gerealiseerd. Het genereert stroom voor ongeveer 4.000 huishoudens.

Het park bestaat uit 118.200 zonnepanelen en beslaat een stuk grond van 17 hectare dat is geleased van de gemeente Emmen. In slechts vijf maanden heeft Statkraft een 14,1 MW state-of-the-art zonnepark gebouwd. “Het was een voorrecht om de gemeente Emmen te mogen ondersteunen bij het realiseren van hun visie en bij te dragen aan de groene toekomst van de provincie Drenthe”, vertelt Hallvard Granheim, Executive Vice President van Statkraft.

Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen: “In december 2015 heeft de gemeenteraad van Emmen de structuurvisie ‘Emmen Zonneakkers’ opgesteld, gericht op het faciliteren van de ontwikkeling van duurzame energieproductie uit zonneparken. Zonnepark Lange Runde is het eerste concrete resultaat van deze structuurvisie en een bewijs van de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Ik ben er trots op dat één van de grootste zonneparken van Noord-Nederland in de gemeente Emmen ligt”.