Zonnefeest op de st. Theresiaschool

Gepubliceerd op maandag 16 juli, 2018

Op het dak van de st. Theresiaschool in Barger-Compascuum liggen sinds mei dit jaar 92 zonnepanelen. Vrijdag 13 juli zijn de panelen officieel in gebruik genomen door Johan Verstappen, waarnemend directeur van de basisschool, wethouder René van der Weide en leerlingen Roos en Lien uit groep 8.

Het was een feestelijke dag voor de school. Leerlingen van groep 7 en 8 gingen met de fiets op bezoek bij het zonnepark de Lange Runde. Leerlingen uit alle klassen gingen proefjes en experimenten uitvoeren met de Duurzame Ontdekbus en er was een heerlijke energielunch met eigen gebakte zonnebroodjes.

 

 

 

 

 

 

Met de 92 zonnepanelen op het dak voorziet de school zichzelf op jaarbasis in bijna haar volledige eigen stroomverbruik, en daar is ze trots op. De stroom die wordt opgewekt met de zonnepanelen wordt deels gebruikt door de school en deels terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor maakt de school gebruik van de salderingsregeling.

 

 

 

 

 

 

De school neemt deel aan het Zonnescholen-project, dat de aanschaf van installatie van zonnepanelen verzorgt. Al meer dan 100 scholen, van Dokkum tot Amsterdam, doen mee. Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland.