Zon op bedrijfsdaken

Wil je je bedrijfsdaken ook benutten en overstappen op zonne-energie? Doe mee aan het project Zon op Dak!

Met het project ‘Zon op Dak’ slaan de gemeente Emmen en de VPB de handen ineen om grote stappen te zetten met een concreet project voor het verduurzamen van de bedrijventerreinen. Op het dak van 15 bedrijfspanden worden ruim 3.000 zonnepanelen geplaatst. Dit moet de opstap zijn om in totaal 100 hectare zonnepanelen op bedrijfsdaken te leggen.

15 deelnemers
De 15 deelnemende bedrijven zijn autobedrijf Habo, Misker, Chezz Partners, Dokter Schoonmaak, FID BV, hotel Ten Cate, Kuipers en Koers Bouw, maatschap Lohuis, Machinefabriek Emmen, Pro Elektro, schadecentrum Rengers, Speer, TTL Veenstra, Webba en Cvites.

Dak benutten voor zonnepanelen
Bedrijven in Emmen worden gesteund om mee te komen in de energietransitie door hun daken te benutten voor zonnepanelen. Veel bedrijven willen wel verduurzamen, maar komen er niet aan toe omdat ze op zien tegen de complexiteit en de kosten van een dergelijk project. Met ‘Zon op Dak’ kunnen we een groot potentieel aan bedrijfsdaken aanboren voor een nieuwe, lokale en oneindige energiebron. De installatie van de panelen is gepland eind 2020.

Aanmelden
Wil je je bedrijfsdaken ook benutten om over te stappen op zonne-energie? Aanmelden voor ‘Zon op Dak’ kan bij Arda van Dam, a.vandam@vpb-emmen.nl.

Eerst meer informatie ontvangen?
Stuur dan een e-mail naar Herman G. Idema, h.idema@vpb-emmen.nl.