Zaterdag 16 december Kerst in het energiehuis

Gepubliceerd op dinsdag 12 december, 2017

Goedkoop energie besparen, kan dat? Ja, dat kan! Door uw energiegedrag te veranderen. Zaterdag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur staat voor de tweede keer het glazen energiehuis ‘Emmen geeft energie’ bij de Grote Kerk in Emmen (Schoolstraat 5). Inwoners en bezoekers van de gemeente Emmen kunnen er terecht voor gratis energieadvies, maken kans op energieadvies aan huis ter waarde van € 250,- en kunnen met elkaar de strijd aan gaan om het energiehuis in het licht te zetten.

Wethouder René van der Weide: “Om de omslag naar duurzame energie te maken hebben we elkaar nodig: inwoners, ondernemers, organisaties en onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 3% van de samenleving zich bezighoudt met energie en duurzaamheid. Met dit energiehuis en de acties er om heen laten we bezoekers op een leuke manier ervaren hoe ze aan de slag kunnen gaan met duurzame energie. En wat iemand kan doen om de energierekening om laag te brengen. Zo willen we dit percentage in de gemeente verhogen.”

Kom binnen voor energieadvies
Een adviseur van ZuinigWonen en twee adviseurs van het Drents Energieloket zijn in het energiehuis aanwezig voor gratis energieadvies. Bijvoorbeeld over subsidies, mogelijkheden voor het opwekken van energie en energiebesparende maatregelen.

Doe mee en win
Doe mee aan de energiequiz en zet op nummer 1 wat het meeste energie bespaart en op nummer 10 het minste. Begin januari maakt wethouder René van de Weide maar liefst vier winnaars blij met gratis energieadvies aan huis ter waarde van € 250,-. De winnaars ontvangen zaterdag 3 februari tijdens het energie event ‘Emmen geeft energie’ hun waardebon.

Zet het energiehuis in het licht
Bij het energiehuis staan vier fietsen die energie opwekken. Stap samen op de fiets en kijk wie als eerste genoeg energie opwekt om het energiehuis in het licht te zetten. Durf jij de strijd aan te gaan?