Word ook energiecoach en help inwoners energie te besparen

Gepubliceerd op maandag 30 januari, 2023

Steeds meer inwoners hebben moeite om hun energierekening te betalen. Vaak weten ze niet hoe ze kunnen besparen op hun energieverbruik. Dit kan soms al heel eenvoudig. De gemeente Emmen en het Drenthe College geven een gratis training om vrijwillige energiecoaches op te leiden. De coach geeft inwoners meer inzicht en handige tips om de rekening naar beneden te krijgen.

In totaal willen we 25 tot 30 nieuwe energiecoaches opleiden. Woensdag 22 februari 2023 starten daarom twee trainingen. Een in de middag en een in de avond. Woensdag 15 februari is een eerste kennismaking. In vijf dagdelen leren de cursisten om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen. De training vindt plaats op het Drenthe College. Na afloop blijven de coaches verbonden aan het Drenthe College.

Aanmelden
Aanmelden voor de training kan door een mail te sturen naar energie@emmen.nl.

Per huisbezoek ontvangt de energiecoach een kleine vergoeding. Ook kan gebruik worden gemaakt van een reiskostenvergoeding.

Gratis advies van een energiecoach?
Op dit moment zijn er meer dan 50 energiecoaches actief in Emmen. Een grote groep van enthousiaste mensen, die samen aan de slag zijn om inwoners in de gemeente Emmen te helpen met de energierekening. Met de tips uit een gratis afspraak met een energiecoach kunt u al snel een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar besparen.