Word ook energiecoach en help inwoners energie te besparen

Gepubliceerd op vrijdag 28 januari, 2022

Veel inwoners hebben moeite om hun energierekening te betalen. Vaak weten ze niet hoe ze kunnen besparen op hun energieverbruik. Dit kan meestal heel eenvoudig. De gemeente Emmen en het Drenthe College geven een gratis training om vrijwillige energiecoaches op te leiden. De coach geeft inwoners meer inzicht en handige tips om de rekening naar beneden te krijgen. 

Maandag 7 maart start de training voor energiecoach. Maandag 14 februari is een eerste kennismaking gepland. In vijf dagdelen leren de cursisten om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen. Op het Drenthe College krijg je les van Mirella Asunis, docente Bouwkunde. Na afloop blijven de coaches verbonden aan het Drenthe College.

Profiel energiecoach

 • Je wilt graag de omgeving verduurzamen
 • Flexibel inzetbaar
 • Sociaal
 • Nauwkeurig
 • Communicatief vaardig
 • Bereid de training te volgen
 • In het bezit van het rijbewijs B is een prĂ©

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben jij de coach die samen met inwoners wil kijken hoe zij hun energiegebruik kunnen verminderen en hiermee hun energierekening verlagen? Meld je dan aan voor de training via energie@emmen.nl.

Lesprogramma
In overleg worden de tijden van de lessen bepaald. Ook zit een huisbezoek in het lesprogramma.

 1. Wat is een energiecoach, gespreksvaardigheden
 2. Energieverbruik, thermische schil
 3. Ventilatie en verlichting
 4. Verwarming, warmwater, zonne-energie. Gebruik hulpmiddelen als CO2 meter, digitale meter, vochtmeter
 5. Stappenplan tijdens een huisbezoek en rapport schrijven.

Vergoeding
Per huisbezoek of deelname aan een evenement ontvangt de energiecoach een kleine vergoeding. Ook kan gebruik worden gemaakt van een reiskostenvergoeding.

Gratis advies van een energiecoach?
Op dit moment zijn er meer dan energiecoaches in Emmen actief. Een ontzettend leuke groep van enthousiaste mensen. Wil je advies van een energiecoach? Boek een gratis bezoek.