Word lid van Zonnige Start en ontvang extra korting op je energierekening

Gepubliceerd op dinsdag 26 juli, 2022

Op het dak van Maneschijn 10 liggen bijna 1000 zonnepanelen. Mensen uit de buurt kunnen hier zelf hun energie opwekken zonder investering. Energiecoöperatie Zonnige Start uit Emmer-Compascuum is op zoek naar mensen die de korting op de energierekening goed kunnen gebruiken. Meld je je voor 1 augustus aan, dan kun je nog profiteren van de extra opbrengsten van 2021.

In 2021 heeft het Maneschijn 10-project in totaal meer dan 270MWh aan groene stroom opgewekt. Het was een extra zonnig jaar, waardoor Zonnige Start – met terugwerkende kracht – nog meer Emmense huishoudens korting kan geven op hun energierekening van 2021. Deze extra korting betekent voor een gemiddeld huishouden een eenmalige extra teruggaaf van circa 150 euro. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is lid worden van Zonnige Start voor 1 augustus 2022.

Lid worden voor korting op de energierekening
Kan jij de extra korting op de energierekening goed gebruiken? Heb jij een energiecontract bij een van de meewerkende energieleveranciers en woon je in het juiste postcodegebied? Meld je dan aan bij Zonnige Start. Het lidmaatschap kost eenmalig 10 euro en geeft recht op de extra korting op de energiebelasting tot en met 2033.

Gratis geld. Hoe is dit mogelijk?
Het project valt onder de Regeling Verlaagd Tarief. Deze landelijke regeling zorgt ervoor dat mensen die deelnemen aan een zonneproject uit de buurt geen energiebelasting hoeven te betalen. Vaak betekent dit een hoge inleg om mee te kunnen doen.

Omdat Zonnige Start wil dat iedereen mee kan doen, heeft zij het gehele zonnedak op Maneschijn 10 betaald met een lening van Energiefonds Drenthe en een bijdrage van de gemeente Emmen. Wanneer je meedoet ontvang je de helft van de energiebelasting terug. De andere helft wordt gebruikt om de lening af te lossen. Hiermee houd je jaarlijks ongeveer 150 euro over voor jezelf.