Winnaars hackathon pitchen idee

Gepubliceerd op vrijdag 05 oktober, 2018

De winnaars van de hackathon Circulaire woonwijk presenteerden woensdag 3 oktober hun ideeën in het gemeentehuis. Samenwerken loont. Want een aantal van deze ideeën worden al opgepakt en tot uitvoer gebracht.

In het weekend van 23 en 24 juni organiseerde de gemeente Emmen een hackathon samen met waterschap Vechtstromen, DCTech, Lefier, Domesta en Woonservice. Zeven teams bedachten oplossingen voor een circulaire woonwijk. Wethouder Bouke Arends nodigde de winnaars uit hun idee te pitchen in het gemeentehuis.

Wethouder Bouke Arends: ‘Een hackathon is het uitgelezen middel om economie en duurzaamheid aan elkaar te verbinden. Het thema duurzaamheid neemt zijn toevlucht en is steeds vaker hot en sexy.’

Damian van het Leerparadijs en overall winner van de Hackathon. “Met virtual gaming kunnen we vanuit onze huiskamer zien wat veranderingen in onze omgeving doen. Hoe ziet een zonnepark eruit en welk effect heeft het.”

Toolbox, Best Design, presenteerde een persluchtaccu. “Een persluchtaccu kan elektriciteit opslaan. Samen met Schadecentrum Rengers uit Nieuw-Weerdinge kijken we hoe we dit idee in de praktijk kunnen toepassen.”

De jongens van Kaas is Baas, Best Commercial, ontworpen een slimme afvalbak. Gooi je zwerfafval weg dan word je beloond met een puntensysteem.