Werkzaamheden aan de modelwoning zijn van start!

Gepubliceerd op donderdag 30 september, 2021

De werkzaamheden aan de modelwoning aan de Laan van de Marel 343 in Emmerhout zijn van start. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen hier straks tips en inspiratie opdoen hoe zij hun huis kunnen verduurzamen en langer thuis kunnen blijven wonen. Wethouder Jisse Otter gaf samen met Hans van Os en Martin Hornis vanuit het expeditieteam Emmerhout Energieneutraal, Martijn Kerkdijk van DNN en Jeroen de Jonge van Solar Sunroofs het startsein voor de verbouwing. 

Duurzaam en toegankelijk
Iedereen die zijn woning wil verduurzamen of langer thuis wil blijven wonen, kan straks voor informatie terecht in deze modelwoning. Het is een plek waar inwoners advies kunnen krijgen over mogelijk maatregelen die ze zelf kunnen of laten uitvoeren, de kosten ervan en de besparing die het oplevert. Er is informatie over kleine maatregelen, zoals het vervangen van lampen voor led of het verwijderen van drempels. Maar er wordt ook advies gegeven over meer ingrijpende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een traplift. 

Planning
De verwachting is dat de verbouwing van de modelwoning dit najaar nog is afgerond. Na de opening zijn alle inwoners van gemeente Emmen van harte welkom om de modelwoning te komen bekijken. 

Regiodeal
De realisatie van deze modelwoning is onderdeel van de Regiodeal Zuid- en Oost Drenthe. Hierin worden samen met andere gemeenten en provincies allerlei gezamenlijke opgaven op het gebied van werken, wonen en welzijn aangepakt.