We gaan van start! De modelwoning wordt aangepakt

Gepubliceerd op dinsdag 14 september, 2021

In de week van 27 september starten de werkzaamheden aan de modelwoning aan de Laan van de Marel 343 in Emmerhout. De woning is een voorbeeld voor verduurzamen en langer thuis blijven wonen. Samen met lokale bedrijven gaan we aan de slag om een goed voorbeeld neer te zetten voor inwoners uit de gemeente Emmen. 

De opdracht om een woning te verduurzamen leek niet zo heel erg ingewikkeld. Maar gaandeweg moesten er veel keuzes worden gemaakt. Het lastigste was dat het verduurzamen van je woning veel kosten met zich mee kan brengen. Het budget is niet zo groot dat we alles kunnen uitvoeren. We hebben ervoor gekozen om een voorbeeld te maken dat betaalbaarder is en goed past bij het type woning. De zogenoemde ‘geen spijt maatregelen’.

Iedereen die zijn woning wil verduurzamen of langer thuis wil blijven wonen vindt straks informatie in de woning  over kleine maatregelen als het vervangen van de lampen voor led, het plaatsen van tochtstrips en het schoonhouden van de woning. Maar ook is er informatie over grotere maatregelen, denk aan het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van het dak.

Grotere werkzaamheden
De werkzaamheden die we onder andere gaan uitvoeren zijn het toegankelijk en doorgankelijk (verwijderen van drempels etc) maken van de woning, het isoleren van het dak, verbeteren van de gevels, plaatsen van zonnepanelen, vloerverwarming, elektrische verwarming op de verdieping, plaatsen van een nieuwe keuken met inductie, traplift en airco.

De verwachting is dat de grotere werkzaamheden dit najaar al zijn afgerond. Dan volgt de inrichting. Wijkbewoners die het leuk vinden om voor de opening de woning te testen zijn van harte welkom en kunnen een mail sturen naar energie@emmen.nl. Samen maken we een succes van de woning.  

Inwoners uit de gemeente Emmen en andere ge√Įnteresseerden kunnen na opening een bezoek brengen aan de woning.