Waardebon voor energiebesparende producten

Gepubliceerd op maandag 24 augustus, 2020

De komende weken valt er bij iedere Drentse woningeigenaar een brief op de mat, met daarin een waardebon van €50,-. Met deze waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. Vanaf 1 september kan men de waardebon verzilveren. Lever je waardebon snel in, want op=op.

Haal de warmte in huis
De waardebon actie is een onderdeel van de campagne “Haal de warmte in huis”, waarin de 12 Drentse gemeenten samenwerken om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis.

De campagne loopt van september tot en met maart 2021. Naast de waardebon vinden nog veel andere acties plaats. Zo kunnen woningeigenaren hun cv-installatie voordelig laten optimaliseren, waarbij ze tot wel €200,- kunnen terugkrijgen. In het najaar start een gezamenlijke inkoopactie. Hierbij wordt het voor huiseigenaren aantrekkelijk om gezamenlijk, tegen een lager tarief, energiebesparende maatregelen in te kopen. Het gaat hierbij om de grotere maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. Ook gaan in Emmen pop up stores open waar energiecoaches in gesprek gaan met Emmenaren over energie.

Waarom deze campagne?
Haal de warmte in huis is onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE zetten gemeenten verschillende producten op om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. Het Drents Energieloket draagt zorg voor de uitvoering.

Meer informatie
Kijk op http://www.haaldewarmteinhuis.nl/ voor meer informatie over de acties. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je zeker weet dat je geen acties mis loopt!