Vloerverwarming verdeler

De vloerverwarming verdeler bevat een ingebouwde pomp die het water in de vloerverwarmingsbuizen circuleert. Wanneer de watertemperatuur van het water te laag wordt zorgt een thermostaatkraan ervoor dat automatisch warm water uit de cv-installatie wordt toegevoegd. Bij een te hoge watertemperatuur schakelt de ingebouwde pomp uit.

Met een thermostaat stel je de gewenste temperatuur van de vloer in. De verdeler zorgt er vervolgens voor dat er warm water vanuit je cv-installatie (of warmtepomp of zonneboiler) door een thermostaatventiel naar de pomp stroomt.

Deze pomp laat het warme water doorstromen naar een verdeelkoker waarna het water gelijkmatig over de vloerverwarmingsbuizen wordt verdeeld. De verdeelkoker is voorzien van een meetinstrument die automatisch de watertemperatuur opmeet. Als de watertemperatuur hoger of lager is dan gewenst wordt een signaal gegeven aan het thermostaatventiel, welke op zijn beurt de watertoevoer beĆ«indigd. Door dit systeem is het mogelijk om de temperatuur van de vloer stabiel te houden.

Bron: cvtotaal.nl.