Vijf nieuwe energiecoaches zijn opgeleid!

Gepubliceerd op dinsdag 20 april, 2021

Het Drenthe College heeft 5 nieuwe energiecoaches opgeleid. Gisteren ontvingen de cursisten hun certificaat en ze kunnen nu inwoners uit de gemeente Emmen helpen energie te besparen. In totaal zijn er 22 coaches actief. Dat is goed nieuws, want samen maken we werk van de energierekening!

Wil jij je energierekening verlagen? 
We verbruiken vaak onnodig veel energie. Want hoeveel verbruikt jouw koelkast? Wat levert het op om de verwarming een graadje lager te zetten? Hoeveel kun je besparen met het gebruik van een waterbesparende douchekop? De energiecoaches maken graag een afspraak met jou om je inzicht en handige tips te geven. 

Hoe werkt het?
Een gratis afspraak met een energiecoach kan je al snel een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar besparen. Samen kijk je naar het energieverbruik in de woning. De coaches helpen huurders en woningeigenaren. Onze energiecoaches zijn vrijwilligers en worden getraind en begeleid door het Drenthe College.

>> Maak een afspraak

Wil jij ook energiecoach worden?
In mei start een nieuwe cursus voor energiecoaches. Er is in totaal ruimte voor 12 cursisten. Ben jij enthousiast en wil je graag mensen helpen te verduurzamen? Energiecoaches krijgen naast de opleiding een vrijwilligersvergoeding. Stuur een mail naar energie@emmen.nl om je aan te melden.

>> Meer informatie over de opleiding