Vervolgbijeenkomst VvE’s

Gepubliceerd op dinsdag 21 mei, 2019

Veel appartementbewoners willen graag hun complex verduurzamen, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Wil je het hele complex verduurzamen of wil je zonnepanelen op het dak leggen? Wil je meedoen in een coöperatief zonproject of heb je vragen over financieringsmogelijkheden? We halen dinsdag 11 juni veel specialisten naar Emmen. Ga persoonlijk met ze in gesprek.

Dinsdag 11 juni
14.30 tot 17.00 uur
Hotel Ten Cate, Noordbargerstraat 44 Emmen

Eind vorig jaar hebben we een bijeenkomst gehouden in het Fletcher Hotel over het verduurzamen van appartementencomplexen. De opkomst was deze avond erg hoog. Ongeveer 120 appartementbewoners waren aanwezig. Tijdens deze vervolgbijeenkomst krijg je gerichter antwoord op je vragen en gaan we specifiek in op de mogelijkheden tot het verduurzamen van jouw appartementencomplex.


Specialistentafels
Tijdens de middag kun je met 1 of misschien met alle 4 specialisten in gesprek gaan. Per mail kun je aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. We plannen de gesprekken zoveel mogelijk van tevoren in.

> Zonnecoach voor VvE’s
Jan Cullens – VvE Zonnecoach Enpulse

Mogelijk is het dak van de VvE geschikt voor zonnepanelen. Vaak kan hiermee het stroomverbruik van de gemeenschappelijke voorzieningen worden opgewekt en soms zelfs meer. Jan Cullens legt uit hoe dit in zijn werk gaat en hoe de VvE Zonnecoach daarbij kan helpen.

> Coöperatief zonproject
Hotze Hofstra en Jochem Pennekamp – gemeente Emmen

Misschien komen er zonnepanelen op het VvE-dak voor de gemeenschappelijke voorzieningen, mooi! Maar wil je zelf ook graag verduurzamen? Doe dan met jouw VvE mee in een gezamenlijk zonproject in de buurt. Je bespaart meteen op de energielasten en deelnemen via de VvE is heel eenvoudig.

> Subsidiemogelijkheden
Constan Custers – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Als VvE wil je je appartementencomplex gaan verduurzamen. Bij de RVO kan je als VvE gebruik maken van diverse regelingen. Welke subsidiemogelijkheden zijn er, wanneer kan je van welke gebruik maken en waar moet je op letten?

> Het hele gebouw energieneutraal
Joost Schretlen – Provincie Drenthe

In de gemeente Assen is het appartementencomplex van VvE Ellen richting Nul-op-de-Meter (NoM) gebracht. Wat komt er bij zo’n traject kijken, hoe kun je dit als VvE financieren en wat gebeurt er met het MJOP? Voor complexen gebouwd voor 1995 is dit traject met name interessant.


VvE-café
Naast de specialistentafels openen we ook een VvE-café. Je kunt hier in gesprek gaan met andere VvE eigenaren of appartementbewoners. De Mira, de gemeente Emmen en de Hanzehogeschool zijn ook aanwezig en ontvangen je met een hapje en een drankje.


Aanmelden
We horen graag of en met hoeveel personen je naar de bijeenkomst komt en welke specialist(en) je wilt bezoeken. Stuur een mail naar energie@emmen.nl.

Tot dinsdag 11 juni! We verzoeken je een recente jaarafrekening van het energieverbruik van de gemeenschappelijke voorzieningen mee te nemen.