Even voorstellen.. Gert Zoer, coördinator Emmen geeft Energie

22-04-2024
80 keer bekeken

Sinds kort is Gert Zoer coördinator bij “Emmen geeft Energie”. Zijn taken zijn veelomvattend: aansturen energiecoaches, planning maken voor het fixteam, aanvragen van bewoners wegzetten, de logistiek binnen het project regelen, contacten buiten het project onderhouden.

Kortom een baan met veel kanten en veel uitdagingen.

Achtergrond Gert 
Gert was ooit boer: kippenboer in Westerbork. Samen met zijn vader runde hij het boerenbedrijf dat door zijn grootvader was opgericht.

Veel mensen uit Westerbork hebben op de boerderij van de familie Zoer gewerkt. Ook waren daar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. Gert is bekend met het werken met mensen van verschillende pluimage.

In 2023 werd het bedrijf verkocht en kreeg Gert een baan bij de provincie. Daar werd hij gespot door “Emmen geeft Energie”, die was op zoek naar een coördinator voor het vele werk dat er gedaan moest worden.

Fixteam
Gert heeft bij de provincie gewerkt als fixer: het helpen van bewoners met het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie; ophangen van LED-lampen: echt hand-en spandiensten verlenen.

Nu stuurt Gert een team van fixers aan. Dat team bestaat momenteel uit drie personen: Robert, Rudy en Edwin. Het ligt in de bedoeling om er een vierde persoon bij te zoeken. Het fixteam gaat op pad nadat een bewoner een aanvraag ingediend voor een bezoek van het fixteam.

Ze komen in een onlangs aangeschaft busje langs waarin allerlei gratis materiaal ligt: tochtstrips, radiatorfolie, led-lampen. Soms blijkt dat mensen zo’n pakket al in huis hebben, maar niet in staat waren deze aan te brengen. Daar helpt het fixteam dan mee. En allemaal gratis.

Maquette
Om bewoners duidelijk te maken wat het fixteam allemaal doet, is er een maquette in de maak. Daarmee wordt nog duidelijker wat het fixteam precies doet. De maquette zal gebruikt worden als demonstratiemateriaal bij evenementen en tijdens voorlichtingsmiddagen en avonden.

Een tevreden mens
Gert heeft geen moment spijt van de overstap van boer naar gemeente ambtenaar. Alles wat hij op de boerderij meemaakte, kan hij in zijn nieuwe functie goed gebruiken.

Geen dag is hetzelfde, hij verveelt zich nooit én daarbij is hij ook nog eens met een goede zaak bezig: het energieverbruik terugdringen en mensen helpen met de energietransitie.

Afbeeldingen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen