Fixers aan het werk

20-11-2023
388 keer bekeken

Het fixteam bestaat uit drie personen: Edwin van der Veen, Robert Exel en Rudy Bloemsma. Ze zijn sinds 1 maart 2023 aan het werk en ze doen dat 5 dagen per week in wisselende samenstelling en ze komen steeds met zijn tweeën.

Het team helpt bewoners op weg naar minder verbruik van energie, meer besparing op de energiekosten én daadwerkelijke hulp bij het oplossen van (kleine) energie aanpassingen.

Gratis en voor niks

De hulp van het fixteam kan aangevraagd worden via de website emmengeeftenergie.nl. Regelmatig gaat het team op pad om zichzelf aan te prijzen, flyers in brievenbussen te stoppen en op evenementen te gaan staan om daar hun werk aan te prijzen. En die hulp is gratis en voor niets als het gaat om het oplossen van kleine maatregelen. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrips, LED lampen.

Fixbussen provincie Drenthe

Provincie Drenthe stuurt fixbussen de provincie in. Gedurende 1,5 jaar zijn deze fixbussen te vinden in dorpen en wijken. Belangstellenden kunnen daar terecht voor vragen op het gebied van energiebesparing. En er kan een aanvraag voor een bezoek van bewonersbegeleiders gedaan worden. Deze bewonersbegeleiders zijn al vanaf maart aan het werk. 

In de gemeente Emmen was Emmerhout eind september, als eerste aan de beurt. Angelslo volgde begin november en ook Veenoord en Bargeres zijn bezocht. Volgend jaar volgen nog 14 wijken/dorpen.

Kopje koffie

De fixbus, die eind september 2023 in Emmerhout stond, werd goed bezocht en veel mensen hebben een aanvraag ingediend voor besparingsklusjes door de bewonersbegeleiders.

Op 15 november 2023 zijn Robert Exel en Edwin van der Veen op bezoek geweest bij de familie Smolders aan de Laan van het Kinholt 157. Na een korte kennismaking gingen de heren aan de slag: folie achter de verwarmingen en tochtstrips bij deuren.

De ervaringen met Robert en Edwin én van hun collega Rudy zijn altijd positief. Mensen zijn enorm tevreden en dankbaar voor het werk dat ze uitgevoerd hebben. En op de vraag wat het allemaal kost? Een kop koffie. En weg zijn ze weer.

Afbeeldingen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen