Vacature: Bewonersbegeleider Energie

Gepubliceerd op donderdag 19 januari, 2023

24-36 uur per week – 6 maanden met optie tot verlenging – Gemeente Emmen

Functieomschrijving 
Als bewonersbegeleider Energie ga je inwoners van de gemeente Emmen helpen om energie te besparen. Na aanmelding door de inwoner bij het noodfonds, wordt een afspraak ingepland met de bewonersbegeleider energie. Je bespreekt met de bewoner het huishoudboekje en de mogelijkheden om energiezuiniger keuzes te maken. Je inventariseert de woning en herkent mogelijkheden om de woning te verduurzamen en wat de inwoner hierin zelf kan doen. Aan de keukentafel worden de mogelijkheden voor verbetering besproken met de bewoner. Extra kracht kan worden bijgezet door beschikbaar materiaal zoals een koffer met tochtstrippen, radiatorfolie en ledlampen.

We verwachten dat je slimme oplossingen bedenkt passend bij de situatie en vertrouwen wekt zodat men verduurzamingmaatregelen wil toepassen. Je bent op de hoogte van de mogelijke regelingen waar de inwoner gebruik van kan maken. Hiermee wordt de energierekening naar beneden gebracht en wordt gewerkt aan een (structurele) oplossing voor deze inwoner. Je werkt zelfstandig en in teamverband. Je bent communicatief vaardig en kunt jouw bevindingen niet alleen schriftelijk, maar ook mondeling goed overbrengen. 

Dit vragen we:

  • Je hoeft geen kennis te hebben over energiebesparing, maar je bent wel bereid hiervoor een opleiding te volgen
  • Affiniteit met verduurzaming omgeving en woning 
  • Flexibel inzetbaar. Je gaat naar meerdere adressen op een dag 
  • Punctueel en nauwkeurig kunnen werken 
  • Sociaal en communicatief vaardig 
  • In het bezit van het rijbewijs B 
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) 

Werken bij de gemeente Emmen 

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. 

Aanbod 

  • Contract voor 6 maanden 
  • 24-36 uur 
  • Schaal 7 CAO Gemeenten (€ 2255,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband) 

Interesse? 
Heb je interesse in deze functie? Stuur dan voor 25 januari 2023 jouw cv en een korte uitleg waarom jij aansluit op de functie naar Rick Tuik of Geert Veenstra, Werkgeversadviseurs Menso via r.tuik@menso-emmen.nl. Heb je vragen over de functie, bel dan 0646991958. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 27 januari 2023.