Uitdeelactie gratis energiebespaarpakketje Gewoon Zo!

Gepubliceerd op donderdag 23 maart, 2023

Op zaterdag 1 april 2023 wordt aan bezoekers van de binnenstad in Emmen een gratis energiebespaarpakketje uitgedeeld. Voor zowel huurders als woningeigenaren staat vanaf 10.00 uur een stand van Gewoon Zo! op het Marktplein voor de Grote Kerk in Emmen. Te herkennen aan het logo in de groene en oranje kleuren van de campagne ‘Drenthe op weg naar Energieneutraal wonen, Gewoon Zo!’ Ook zijn onze energiecoaches hierbij aanwezig.

Voor huurders bestaat het energiebespaarpakketje uit een checklist waarmee ze kunnen zien hoeveel ze kunnen besparen met welke maatregel en een rol tochtband. Hiermee kunnen zij direct een kleine energiebesparende maatregel in hun woning doen. Voor woningeigenaren zit er in het pakketje een zogeheten all-you-can-isoleermenu. Dat is een menukaart met een overzicht van alle mogelijke isolatiemaatregelen. Ook is in dit pakketje een thermocard te vinden. Met de thermocard kunnen woningeigenaren testen hoe het staat met de isolatie van de muren in hun woning.

Met het uitdelen van deze pakketjes wil de provincie Drentse inwoners helpen om hun energiegebruik te verlagen en zo geld te besparen op de energierekening. Daarnaast zorgen energiebesparende maatregelen ook voor meer wooncomfort en draagt het bij aan de vermindering van CO2 uitstoot.

Gewoon zo!
Het uitdelen van energiebespaarpakketjes is onderdeel van de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’ Een campagne van provincie Drenthe om Drenten te stimuleren om energie te besparen. In het kader van deze campagne is er onder andere een subsidieregeling voor isolatie beschikbaar voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum en worden wekelijks bespaartips gedeeld via Instagram en Facebook. Allemaal om Drenten op weg te helpen met energiebesparing en te laten zien dat energie besparen niet moeilijk is. Meer informatie over de campagne is te vinden op gewoonzodrenthe.nl.