Stappenplannen voor lokale energie-initiatieven

Gepubliceerd op maandag 23 september, 2019

In Emmen vinden we het belangrijk dat inwoners kunnen profiteren van lokaal opgewekte energie. De ontwikkelaars van zonne-akkers of zonneparken stellen daarom 20% van hun zonneparken beschikbaar voor inwoners. Ook kunnen inwoners zelf een initiatief starten. Om gebruik te maken van de opgewekte energie organiseren inwoners zich in een coöperatie. Het servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen heeft twee stappenplannen ontwikkeld om te komen tot een succesvol project.

Stappenplannen
Aansluiten bij een bestaand initiatief

Zelf een nieuw initiatief starten

Servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen
Het starten van een coöperatie is niet altijd even makkelijk. Ben je van plan een coöperatie te starten en/of bestuurslid te worden? De gemeente Emmen biedt ondersteuning aan beginnende en al gestarte energiecoöperaties. Hiervoor is het Servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen ingericht. Lokaal Opgewekt Emmen is onderdeel van het Europese COBEN project en valt onder het Interreg Noordzee regio programma.

Aanvragen stappenplan
Wil je het stappenplan liever op papier ontvangen? Stuur dan een mail naar lokaalopgewekt@emmen.nl. Kijk voor meer informatie over het servicepunt op de website www.lokaalopgewektemmen.nl.