Kom naar de pop up voor gratis energieadvies

Alle Emmenaren kunnen in de pop up Emmen geeft Energie terecht met al hun vragen over het besparen van energie. Dit informatiepunt is vanaf 2 februari 2022 geopend in de Bibliotheek in het centrum van Emmen.

Wethouder René van der Weide: “We merken dat veel inwoners energie willen besparen of op een andere manier een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid. Bij een pop up informatiepunt in de Bibliotheek kan iedereen even binnen lopen en zijn vragen stellen of advies krijgen.”

De Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW), een landelijke subsidieregeling, helpt huiseigenaren om energie te besparen. Naast de pop up, hebben woningeigenaren in Emmen een waardebon gekregen voor energiebesparende producten, gaan coaches aan de slag en start een schoolproject voor basisschoolleerlingen

Voor tips en adviezen
In de Bibliotheek vinden Emmenaren alle informatie om te kunnen besparen op hun energierekening. Denk aan verschillende soorten isolatiemateriaal, tips van energiecoaches om de woning te ventileren en energie te besparen op het gebruik van huishoudelijke apparatuur. De coaches zijn op de hoogte van subsidie- en financieringsmogelijkheden. Ook kunnen woningeigenaren er terecht voor hulp om de EnergieKnip app te installeren.

Openingstijden
De pop up is vanaf 2 februari 2022 iedere woensdag in Klazienaveen geopend van 13 tot 15 uur en op vrijdag in Emmen van 10 tot 12 uur.

Terug naar overzicht

Inschrijven nieuwsbrief