Lokaal opgewekt Emmen

Samen met dorpsgenoten je eigen energie opwekken. In Emmen vinden we het belangrijk dat inwoners kunnen profiteren van lokaal opgewekte energie. Een deel van de panelen van zonne-akkers of zonneparken wordt daarom aan inwoners beschikbaar gesteld. Die inwoners beginnen een coöperatie die dit stukje van het zonnepark beheert en ervan profiteert.

Kijk op de website van Lokaal opgewekt Emmen of er een project bij jou in de buurt is. Deelname aan één van de projecten betekent onder andere een lagere energierekening.

Servicepunt

Het starten van een coöperatie is niet altijd even makkelijk. Ben je van plan een coöperatie te starten en/of bestuurslid te worden? De gemeente Emmen biedt ondersteuning aan beginnende en al gestarte energiecoöperaties. Hiervoor is het Servicepunt Lokaal Opgewekt ingericht.

Op dit moment ondersteunt het Servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen de energiecoöperatie Nieuw-Oranjepoort en energiecoöperatie Zonnige Start.

COBEN

De gemeente Emmen doet mee aan het Europese project COBEN. Het doel van COBEN is om duurzame energieprojecten in Emmen zo te ontwikkelen dat de opbrengsten zoveel mogelijk ten goede van de omwonenden komen. Naast de gemeente Emmen doen Universität Oldenburg, COAST (DE), Landkreis Osnabrück (DE), Stiftung Fachhochschule Osnabrück (DE), Energy Savings Trust Scotland (UK), Ringkøbing-Skjern Kommune (DK), provincie Oost-Vlaanderen (BE) mee.

Terug naar overzicht

Inschrijven nieuwsbrief

Kunt u geen zonnepanelen op uw eigen dak plaatsen? Profiteer en word lid van van een energiecoöperatie.