Project E is van start bij de cbs Oliebron in Schoonebeek

Gepubliceerd op maandag 04 april, 2022

De klas van juf Annabeth van de Oliebron in Schoonebeek doet de aftrap met Project E. De leerlingen van groep 8 gaan thuis met hun buddy aan de slag met het besparen van energie in hun eigen huis. Energiecoaches Harry en Gea leerden de kinderen alles over het besparen van energie. 

Wat hadden de kinderen vooral veel en ook goede vragen voor de coaches. “Hoeveel energie kost een bioscoop en een voetbalstadion? Wat gebruikt onze school aan energie? Als de tv uitstaat, gebruikt deze dan ook energie?” De monden vielen open. “En Harry, kijk eens hoeveel energie wij verbruiken met het laden van onze iPads.”

Project E
Met project E gaan de kinderen op missie met Zoë en Finn. Samen gaan ze aan de slag met energie besparen in hun eigen huis. Energiecoach Gea: “De kinderen waren aandachtig aan het luisteren. Ik heb het spel zelf ook gespeeld. Een prachtig project!” 

Gaan jullie ook mee op missie?

De missies zijn speels, leerzaam en interactief; handen uit de mouwen en aan de slag! Wil je ook nog meedoen en zit je in groep 7 of 8? Schrijf je school in door een mail te sturen naar odiel@4greensupport.nl. Vermeld hierbij de naam van de school, het aantal leerlingen, met welke groep je deelneemt en de contactpersoon.

Landelijke subsidie

Project E is mogelijk gemaakt door een landelijke subsidie, Rijksregeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).