Pop up ‘Emmen geeft Energie’ open voor alle inwoners

Gepubliceerd op woensdag 26 januari, 2022

Alle Emmenaren kunnen vanaf woensdag 2 februari 2022 in de pop up Emmen geeft Energie terecht met al hun vragen over het besparen van energie. Dit informatiepunt is geopend in de bibliotheek in het centrum van Emmen en Klazienaveen.

Wethouder René van der Weide: “We merken dat veel inwoners energie willen besparen of op een andere manier een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid. Met de pop up informatiepunten in de bibliotheken kan iedereen binnen lopen en zijn vragen stellen of advies krijgen van een vrijwillige energiecoach”. 

Voor tips en advies
In de bibliotheek vinden Emmenaren alle informatie om te kunnen besparen op hun energierekening. Energiecoaches geven tips en advies om zelf aan de slag te gaan en zijn op de hoogte van subsidie- en financieringsmogelijkheden. Ook kunnen inwoners er terecht voor informatie over en hulp om de EnergieKnip app te installeren.

Openingstijden
De pop up is iedere woensdag In Klazienaveen geopend van 13 tot 15 uur en op vrijdag in Emmen van 10 tot 12 uur.

Landelijke regeling
De pop up is mogelijk gemaakt uit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW), een landelijke subsidieregeling, helpt huiseigenaren om energie te besparen.