Pop up Emmen geeft Energie open voor alle Emmenaren

Gepubliceerd op vrijdag 09 oktober, 2020

Alle Emmenaren kunnen vanaf vrijdag 9 oktober 2020 in de pop up Emmen geeft Energie terecht met al hun vragen over het besparen van energie. Dit eerste informatiepunt is geopend in de Bibliotheek in het centrum van Emmen.

Wethouder RenĂ© van der Weide: “We merken dat veel inwoners energie willen besparen of op een andere manier een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid. Bij een pop up informatiepunt in de Bibliotheek kan iedereen even binnen lopen en zijn vragen stellen of advies krijgen.” De Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), een landelijke subsidieregeling, helpt huiseigenaren om energie te besparen. Naast de pop up, hebben woningeigenaren in Emmen een waardebon gekregen voor energiebesparende producten, gaan coaches aan de slag en start dit najaar een collectieve inkoop.

Voor tips en adviezen
In de Bibliotheek vinden Emmenaren alle informatie om te kunnen besparen op hun energierekening. Denk aan verschillende soorten isolatiemateriaal, tips van energiecoaches om de woning te ventileren en energie te besparen op het gebruik van huishoudelijke apparatuur. De coaches zijn op de hoogte van subsidie- en financieringsmogelijkheden. Ook kunnen woningeigenaren er terecht voor hulp om hun waardebon ter waarde van 50 euro te verzilveren voor energiebesparende producten.

Openingstijden
De pop up is iedere woensdag geopend van 14 tot 16 uur en op vrijdag van 10 tot 12 uur of op afspraak. Het energie-informatiepunt is vooralsnog geopend tot en met 31 maart 2021.