Ook jij kan energie besparen!

Gepubliceerd op donderdag 01 april, 2021

In maart dit jaar hebben we maar liefst 490.700 euro subsidie toegekend gekregen vanuit het Rijk. Daar zijn we ontzettend blij mee, want met het nemen van kleine stappen en maatregelen kan al veel bespaard worden. Iedere maand moet de energierekening opnieuw worden betaald. Dit is vaak een groot deel van de maandelijkse kosten. De gemeente Emmen wil woningeigenaren en huurders helpen hun energierekening naar beneden te krijgen. Samen maken we werk van de energierekening. Ook jij kan energie besparen!

Wat gaan we doen?
Er zijn veel verschillende activiteiten die we in Emmen willen uitvoeren. We leiden nog meer energiecoaches op, die ook huurders kunnen adviseren. We starten dit najaar een collectieve inkoop, met de wijktour bezoeken we drie dorpen of wijken, VVE’s kunnen een cv update check krijgen. Voor huurders en woningeigenaren zijn er waardebonnen beschikbaar ter waarde van 50 euro voor energiebesparende producten. Denk aan led-lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Basisschoolleerlingen gaan na de zomervakantie aan de slag met het spel Project E. Voor huurders komen energiedisplays beschikbaar en we bieden woningeigenaren warmtescans aan.  

RREW
De Regeling Reductie Energiegebruik Woningen is een vervolg op de eerder ontvangen RRE. Onder de campagne Haal de warmte in huis hebben al veel Drenten gebruik hiervan gemaakt. We startten een pop up in de bibliotheek in Emmen, energiecoaches gingen aan de slag, er zijn warmtefoto’s gemaakt en woningeigenaren kregen een voucher voor om in te wisselen voor energiebesparende producten.

Emmen geeft Energie
Via deze website houden we je op de hoogte van de voortgang of volg ons op Facebook.