Onze bewonersbegeleiders Energie staan voor je klaar!

Gepubliceerd op maandag 20 maart, 2023

Kan jij je energierekening niet meer betalen? Alles wordt steeds duurder. Ook de energierekening schiet omhoog. De gemeente Emmen helpt inwoners en organisaties die financiële problemen hebben of verwachten te krijgen door de hoge energiekosten. Deze inwoners en organisaties kunnen een beroep doen op het Emmense Noodfonds. Deze tijdelijke regeling is er tot en met 30 juni 2023.

Edwin, Robert, Shanda, Jesse en Rudy zijn bewonersbegeleiders Energie voor de gemeente Emmen. Bij een aanvraag uit het Emmense noodfonds komen zij bij je langs om samen te kijken hoe je kunt besparen op jouw energierekening. Samen kijk je naar oplossingen om de aankomende winterperiode beter door te kunnen komen.

Aanvraag noodfonds

Op 7 februari 2023 is een Landelijk Noodfonds Energie gestart. Huishoudens kunnen hier een verlaging van de energierekening aanvragen voor de maanden oktober 2022 t/m maart 2023. In de regels van het Emmense Noodfonds staat dat inwoners altijd eerst een beroep moeten doen op andere regelingen die er zijn. Dit betekent dat inwoners met een hoge energierekening een aanvraag kunnen indienen bij het Landelijk Noodfonds voor de periode tot en met eind maart 2023. Meer informatie vind je op de pagina Landelijk Noodfonds Energie.

Voor de periode 1 april tot 1 juli 2023 kunnen inwoners van de gemeente Emmen wel in aanmerking komen voor hulp uit het Emmense Noodfonds. Als je voldoet aan de voorwaarden kun je een aanvraag indienen voor een bijdrage voor de periode 1 april tot 1 juli 2023.

>> Noodfonds financiële hulp inwoners | Gemeente Emmen

Geen recht op het noodfonds, toch hulp nodig
Heb je geen recht op het Noodfonds, maar heb je moeite om rond te komen en kan jij wel wat hulp gebruiken bij het verlagen van jouw energierekening? Ook dan komen Edwin, Robert, Sanda, Jesse en Rudy graag bij je langs.

Stuur een mail naar emmengeeftenergie@gmail.com.

“Met het aanpassen van kleine dingen, kun je al veel veranderen. Ervaar zelf het verschil!”