Onderzoek naar aanleg warmtenet in Emmen

Gepubliceerd op vrijdag 15 februari, 2019

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet in Emmen. Samen met EMMTEC services B.V., Enpuls B.V. en de provincie voeren we dit onderzoek uit. In de zomer van 2019 moet er meer duidelijkheid zijn. Een warmtenet is een belangrijke bijdrage in de uitvoering van de energienota. Het wordt het eerste warmtenet in Drenthe. Emmen geeft Energie!

Warmtenet
Bij de productieprocessen op het EMMTEC-terrein komt veel warmte vrij. De warmte is niet bruikbaar voor de industrie maar kan wel gebruikt worden om gebouwen en woningen te verwarmen. Onder de grond komt daarvoor een netwerk van warmteleidingen. Het gebruik van restwarmte kan veel energie besparen. Dit zorgt ook voor CO2-reductie en het draagt bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen in Drenthe.

Gebruikers
Bij de bouw van het nieuwe zwembad aan de Meerdijk wordt al rekening gehouden met de aanleg van een warmtenet. Zodra er een warmtenet ligt kan het zwembad er op aangesloten worden. In de zomer moet ook duidelijk worden welke gebouwen er nog meer een aansluiting krijgen.