Nieuw-Amsterdam/Veenoord we komen naar jullie toe!

Gepubliceerd op woensdag 15 september, 2021

De energierekening is een terugkerende hoge kostenpost van veel huishoudens. Het is vaak eenvoudig om hier op te besparen. Zaterdag 25 september 2021 is het team van Emmen geeft Energie in het winkelcentrum van Nieuw-Amsterdam. Energiecoaches geven tips en trucs om de rekening naar beneden te krijgen. Ook staan medewerkers van Lefier, Woonservice en het Drents Energieloket voor je klaar. Samen krijgen we de energierekening wel naar beneden. Kom ook!

Energietruck
Voor kinderen is er de Jouw Energie van Morgen truck. Hier kunnen kinderen leuke duurzame proefjes doen.

Gratis energieadvies bij jouw thuis
Energiecoaches fietsen door de dorpen. Ter plekke kunnen ze tochtstrips aanbrengen en lampen vervangen voor led. Wil je zeker zijn van een gratis energieadvies? Je kunt alvast een coach boeken via energie@emmen.nl.

Collectieve inkoopactie
Voor de inwoners Nieuw-Amsterdam en Veenoord start een collectieve inkoopactie. Woningeigenaren kunnen samen goedkoper hun woning laten isoleren of zonnepanelen inkopen bij lokale bedrijven.

Regelingen / subsidies
Een medewerker van het Drents Energieloket kan je meer vertellen over regelingen die er zijn voor het verduurzamen van je woning.

Landelijke subsidie
De wijktour wordt gehouden vanuit een landelijke subsidie RREW. De subsidie moet woningeigenaren en huurders stimuleren aan de slag te gaan met hun eigen woning.