Modelwoning Emmerhout

Voorbeeld voor verduurzamen en langer thuis blijven wonen.

De gemeente Emmen huurt voor een periode van vier jaar een woning aan de Laan van de Marel 343. Samen met Wijkbelangen Emmerhout en het Wijkexpeditieteam Emmerhout Energieneutraal is op dit adres een modelwoning ingericht. Emmenaren krijgen hier informatie over hoe ze hun energierekening naar beneden kunnen krijgen en langer thuis kunnen blijven wonen.

Energiezuinige modelwoning in Emmerhout
Wat is er allemaal mogelijk om jouw woning energiezuinig te maken? Denk aan isoleren, het plaatsen van zonnepanelen op het dak, maar ook led-verlichting en een waterbesparende douchekop. In de modelwoning zijn straks veel mogelijkheden te zien. Ook is er informatie over de kosten en besparing van deze maatregelen. De modelwoning is een plek waar woningeigenaren komen om advies te krijgen over mogelijke maatregelen die ze zelf kunnen nemen of laten uitvoeren.

De modelwoning als voorbeeld voor langer zelfstandig thuis wonen
Als mensen ouder worden, dan veranderen hun wensen en eisen voor hun huis. Kun je makkelijk met je rollator uit de voeten? Wordt traplopen steeds zwaarder? In de modelwoning laten we zien wat voor mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te wonen.

Wethouder Otter over de modelwoning: “Betaalbaar en comfortabel wonen in een fijne omgeving, dat is het belangrijkste uitgangspunt voor de modelwoning Emmen. Ook als leeftijd een rol gaat spelen is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te wonen. Met deze modelwoning geven we niet alleen informatie over energie en zelfstandig wonen, maar denken we ook met inwoners mee over hun eigen situatie en mogelijkheden.”

De modelwoning is onderdeel van de Regiodeal Zuid- en Oost Drenthe
Onderdeel van de aanvraag voor de Regiodeal Zuid- en Oost Drenthe is het realiseren van een modelwoning, waarin mogelijke technieken zijn te zien en waar bijbehorende informatie te vinden is. De modelwoning is opgenomen in de uitvoeringsagenda van de Woon- en Leefbaarheidsvisie Emmerhout.

Kijk online rond in de modelwoning

Via onderstaande tour kun je ook online rondkijken in de modelwoning. Dit geeft een goed beeld van wat er in de woning te zien is. Dit vervangt niet een bezoek aan de modelwoning, waar energiecoaches toelichting geven en in gesprek met je gaan over mogelijke maatregelen. Maak een afspraak in de modelwoning, vul het formulier in en vermeld hierbij dat je in de woning wilt afspreken.