Meterkast

Uitbreiding voor zonnepalen

Met zonnepanelen op jouw dak ben je zelf energieleverancier. Je kunt hierdoor veel kosten besparen. Belangrijk om te weten is dat er een extra groep in de meterkast nodig is wanneer je zonnepanelen gaat plaatsen. De zonnepanelen worden aangesloten op de meterkast. Er wordt een kabel van de omvormer naar de groepenkast gelegd. In de groepenkast wordt de omvormer aangesloten op een aardlekautomaat.

Deze aardlekautomaat kan meestal in de bestaande groepenkast worden ingebouwd. Zo niet, dan moet er een miniverdeler in de bestaande groepenkast worden geplaatst.

Uitbreiding voor inductie

De meeste elektrische apparaten kunnen worden aangesloten op een enkele wandcontactdoos van 230V. Sommige apparaten hebben een veel hoger vermogen, bijvoorbeeld een inductieplaat. Gezien dit hoge vermogen, zal geen enkele wandcontactdoos volstaan.

Aan dit soort kookplaten zit een ‘perilex stekker’. Deze stekker zorgt ervoor dat de kookplaat de stroom niet uit slechts één, maar twee groepenkasten zijn stroom haalt. Deze combinatie heet een kookgroep.

De meeste inductiekookplaten vallen in deze categorie. Mocht je hiervoor geen aansluiting hebben, dan zal deze aangelegd moeten worden. Daarnaast moet ook de groepenkast uitgebreid te worden