Masterclass energiecoöperaties

Gepubliceerd op maandag 12 februari, 2018

Het Servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen houdt woensdag 7 maart een masterclass energiecoöperaties. In amper twee uur tijd krijgen bezoekers inzicht in hoe een lokale energiecoöperatie werkt, wat er voor nodig is om een coöperatie in hun eigen wijk of dorp te organiseren, wat de globale opbrengsten zijn en wat Lokaal Opgewekt Emmen doet om ze verder te helpen. Ervaringsdeskundigen zijn aan het woord en voorbeelden uit de praktijk presenteren zichzelf.

Bent u van plan een energiecoöperatie te starten en/of bestuurslid te worden? U bent van harte welkom tijdens de masterclass.

Woensdag 7 maart
19.30 tot 21.30 uur
Veenpark Barger-Compascuum

In Nederland ontstaan steeds meer duurzame energieprojecten die door dorpen of wijken zelf georganiseerd worden. Bij deze lokale energieprojecten zijn de omwonenden zelf eigenaar van de duurzame energiebronnen. De opbrengsten van duurzame energie komen op die manier ten gunste van de dorpen en wijken die hun eigen energie opwekken. En er is financieel voordeel voor de leden van de lokale energiecoöperatie.

Aanmelden
We horen graag of u aanwezig bent tijdens de masterclass. Aanmelden kan via deze link.

In Emmen vinden we het belangrijk dat inwoners kunnen profiteren van lokaal opgewekte energie. Het starten van een coöperatie is niet altijd even makkelijk. Het Servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen ondersteunt beginnende en al gestarte energiecoöperaties.