Leerlingen van CBS Willem Alexander op Erica vieren hun eigen Energiefeest

Gepubliceerd op donderdag 16 februari, 2023

Woensdag 15 februari was een prachtige dag voor het Energiefeest op CBS Willem Alexander. De basisschoolleerlingen zijn de hele maand februari bezig met het thema duurzaamheid en energie. Ouders, leerlingen, grootouders, buurtgenoten en onderwijsmensen hebben een gigantische sjaal gebreid, die maar liefst twee keer om de school geknoopt kon worden. De wethouder heeft samen met de leerlingen de sjaal uit de knoop gehaald en het feest daarmee geopend.

Wethouder Pascal Schrik. “Wat ontzettend goed dat jullie als school bezig zijn met dit thema. Want energie besparen is erg belangrijk. Besparen jullie thuis ook al energie?” Kinderen kwamen met mooie antwoorden. “Bij ons staat de verwarming op 19 graden.” “Ik douche thuis korter.” En Nora uit groep 8: “Klimaat is zo belangrijk, het is toch logisch dat je hier zuinig op moet zijn!”

Duurzaamheid raakt iedereen
CBS Willem Alexander is al langer bezig met het maken van duurzame keuzes. Afval wordt gescheiden. De verwarming staat lager. Joke Siebring, directrice van CBS Willem Alexander: “Je hebt altijd de kans om andere en betere keuzes te maken. Duurzaamheid is een thema dat iedereen raakt. Thuis en op school gaan we hiermee aan de slag. Niet alleen in februari, maar doorlopend maken we de leerlingen bewust van duurzame keuzes.”

Leerlingen werken thuis aan hun eigen doelen
Matthias, Eva en Elise hebben zich vanuit de leerlingenraad ingezet om er een prachtig feest van te maken. Jordi van der Werff en de Duurzame Ontdekbus zorgen voor allerlei spelletjes en proefjes voor de kinderen. Via CollAction gaan de kinderen ook thuis aan de slag met hun eigen duurzame doelen. Op de doelenkaart geven ze aan, aan welk doel ze willen werken in de maand februari. Denk aan afval scheiden, korter douchen of het licht uit doen in ruimtes waar ze niet zijn. Met de doelenkaart probeert CollAction duurzamer leven leuk en gemakkelijk te maken voor iedereen.

Energiefeest op CBS De Brug
Volgende week woensdag houden de leerlingen van CBS De Brug in Klazienaveen hun Energiefeest.

Na afloop konden ouders en andere belangstellenden een stukje sjaal kopen. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan giro 555.