Laadpaal aanvragen

Gepubliceerd op maandag 22 juli, 2019

Je wilt graag elektrisch rijden, maar hebt geen eigen oprit of terrein waar je een laadpaal kunt plaatsen? Dan kun je vanaf nu een laadpaal aanvragen voor bij jou in de buurt op www.openbaarladen.nl. Kijk op de website voor de voorwaarden.

1000 laadpalen
Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee ook de behoefte aan openbare laadpalen. De gemeente Emmen doet mee aan een samenwerking in de provincies Drenthe en Groningen om 1000 nieuwe laadpalen te plaatsen. Het Rijk levert een grote financiële bijdrage om het elektrisch rijden in deze regio te stimuleren. Elektrische auto’s dragen bij aan een schone lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast. Door meer laadpalen te plaatsen die voor iedereen te gebruiken zijn, wil de gemeente Emmen bijdragen aan de omslag naar elektrisch rijden.

Kosten?
Het aanvragen en laten plaatsen van een laadpaal is gratis voor inwoners. De prijs die je als elektrisch rijder betaalt is 29 cent/kWh. Daar komen de kosten voor het gebruik van de laadpas nog bij. Bij welke leverancier je een laadpas aanvraagt, bepaal je zelf.

Algemeen gebruik
Na aanvraag bepaalt de gemeente waar de laadpaal wordt geplaatst. Deze is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken. Daarom wordt gekeken naar de meest logische plek in jouw buurt. De tijd tussen de aanvraag en plaatsing van de paal is ongeveer 15 weken.

Eigen parkeerterrein
Als je als bewoner of jouw bedrijf een eigen parkeerterrein hebt, kun je een laadpunt op eigen oprit of parkeerplaats laten plaatsen. Dit hoef je niet te melden bij de gemeente. Je kunt een laadpaal laten plaatsen op jouw eigen terrein of op het terrein van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit regelt je zelf bij een van de leveranciers van laadpalen.