Kerst in het energiehuis

Gepubliceerd op maandag 18 december, 2017

Zaterdag 16 december stond het glazen energiehuis ‘Emmen geeft energie’ voor de tweede keer in het centrum van Emmen. Bezoekers en wethouder René van der Weide stapten op de fiets om op energie op te wekken en daarmee de verlichting in kerstbomen te laten branden. Het was duidelijk te merken dat voor ‘ouderwetse’ spotjes meer energie opgewekt moest worden dan voor de ledlampjes die we tegenwoordig gebruiken.

Ook deze keer konden bezoekers bij het energiehuis terecht voor energieadviezen. Anita Speelman, energieadviseur van ZuinigWonen, en Xandra van Zon en Daniël van der Kleij van het Drents Energieloket stonden bezoekers te woord. Ze beantwoordden vragen over bijvoorbeeld de mogelijkheden om te isoleren, het verder energieneutraal maken van hun woning en subsidie.

Energiequiz
Bij het energiehuis konden bezoekers deelnemen aan de energiequiz waarmee ze kans maken op een gratis energieadvies ter waarde van € 250,-. Begin januari worden de winnaars bekend gemaakt. Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw energierekening? Bijvoorbeeld door een brievenbusborstel of een waterbesparende douchekop te plaatsen. Like dan onze Facebookpagina, hierop verschijnt binnenkort elke week een tip!

Sponsoren
De Groot Installatiegroep leverde ook deze dag de pelletkachel voor het energiehuis waardoor alle bezoekers zich daar weer lekker konden opwarmen. Daarnaast stelden Rabobank, ZuinigWonen en de Emmense Uitdaging presentjes beschikbaar voor bezoekers van het glazen energiehuis.

Zaterdag 3 februari
Houd deze website en onze Facebookpagina in de gaten. Binnenkort meer informatie over ons energie event ‘Emmen geeft energie’ op zaterdag 3 februari 2018.