Verlaag de temperatuur van je ketel

20-06-2023
358 keer bekeken 0 reacties

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Voor sommige huizen kan de temperatuur zelfs nog lager worden ingesteld. Het lager instellen van je cv-ketel bespaart je veel gas en kun je makkelijk zelf doen.

De installateur stelt de watertemperatuur van de verwarming meestal standaard te hoog in. Dan wordt het altijd warm, ook bij min 20 graden buiten en in een slecht geïsoleerd huis. Maar meestal is het geen min 20 graden en niet alle huizen zijn zeer slecht geïsoleerd. Je verbruikt daardoor vaak te veel energie en betaalt meer dan nodig is.

Zet de ketel op 60 graden of lager
Zet de temperatuur op 60 graden of lager, dat levert bijna altijd meer dan voldoende warmte. Op de zeldzame zeer koude dagen kun je de temperatuur van de cv-ketel tijdelijk weer even verhogen, mocht dat nodig zijn. Houd er wel rekening mee dat de ruimtes minder snel zullen opwarmen.

Belangrijk is om met het verlagen van de aanvoertemperatuur ook het vermogen van de cv-ketel terug te regelen. We vragen van de cv-ketel namelijk minder capaciteit. Doordat we minder vermogen vragen, wordt pas echt bespaard.

De aanvoertemperatuur en het vermogen kunnen ingesteld worden in het displaymenu van de cv-ketel. Of vraag het aan de installateur.


Zelf aan de slag

>> Instructievideo's per ketel vind je hier.

Bron: Zet 'm op 60 - campagne van Urgenda.

Afbeeldingen

Verwarmen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen