Informatiebijeenkomst VvE‘s

Gepubliceerd op woensdag 14 november, 2018

Steeds meer VvE’s willen energiemaatregelen nemen in hun appartementencomplex. Er is grootschalig onderhoud nodig of er is een duidelijke wens van de bewoners; ze willen comfortabeler wonen en lagere energielasten. Op dinsdag 27 november houden we een informatiebijeenkomst voor besturen van VvE’s en bewoners van appartementencomplexen. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn in het Fletcher Hotel Emmen, Van Schaikweg 55 Emmen.

Programma
19.00 uur            Inloop en koffie
19.15 uur            Welkom wethouder Van der Weide
19.30 uur            Presentatie Expeditie energieneutraal wonen
19.45 uur            Workshop 1
20.30 uur            Workshop 2
21.15 uur            Afsluiting

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via energie@emmen.nl.

Op de avond zelf kun je kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen.

Workshop 1: Stappenplan naar een zo energiezuinig complex
Joost Schretlen van Segon begeleidt VvE’s die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om te verduurzamen. Welke stappen doorloopt een VvE om te komen tot een integrale aanpak met als doel een zo energiezuinig mogelijk complex. Het stappenplan bestaat uit verschillende fases van de oriëntatie tot en met de bouw en oplevering. Binnen elke fase is besluitvorming binnen de VvE een belangrijk moment voordat een volgende fase start. VvE Ellen in Assen was een interessant leertraject waarin het stappenplan is toegepast en aangepast.

Workshop 2: Energiebespaarlening
Fiona Hamberg van het Nationaal Energiebespaarfonds neemt je mee in de mogelijkheden van de Energiebespaarlening. Hiermee kun je energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder jouw reserveringen aan te spreken. Voor een energiezuinig complex én een fijne plek voor jouw leden om te wonen. Nu en de in toekomst. En je profiteert direct; de maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort voor de bewoners wordt verbeterd.

Workshop 3: Draagvlak creëren
Corina Onderstijn van de Energiewerkplaats legt uit hoe je bewoners mee kunt krijgen in jouw plannen om te verduurzamen. Wat is belangrijk, hoe inspireer je anderen en hoe kun je laten zien dat je samen meer bereikt? Een besluit staat of valt met duidelijke informatie over kansen en mogelijkheden. De Energiewerkplaats kan hierbij helpen.

Workshop 4: Zonnepanelen op het dak
Jan Cullens van de VvE Zonnecoach laat zien wat de mogelijkheden zijn om zonnepanelen op het dak te plaatsen en wat daar bij komt kijken. Tijdens de sessie komen technische, juridische en economische aspecten aan bod. De VvE coach helpt bij het opstellen van een gedragen voorstel en ondersteunt de VvE bij de keuze voor een leverancier.