Het Drents Energieloket komt naar je toe met vier gratis webinars!

Gepubliceerd op vrijdag 05 maart, 2021

Dat veel inwoners hard bezig zijn met het verduurzamen van hun woning is te merken bij het Drents Energieloket. Bij al dat verbouwen komen er logischerwijs namelijk veel vragen naar boven. Kan ik subsidie krijgen als ik mijn woning verduurzaam? Hoe isoleer ik mijn huis het beste? En waar betaal ik dat allemaal van?

Daarom organiseert het loket een viertal webinars, waarvoor iedereen in Drenthe zich gratis kan inschrijven! De webinars geven samen een goed beeld van de technische mogelijkheden en financiële regelingen die in Drenthe beschikbaar zijn op het gebied van verduurzamen. Samen met experts worden de meest gestelde vragen en belangrijkste onderwerpen behandeld. Meld je aan en stel alvast je persoonlijke vraag! Tijdens het webinar zullen we een aantal vragen behandelen.

Waarover gaan we het hebben?
Tijdens het eerste webinar Financiële regelingen geven we meer uitleg over de verschillende financiële regelingen en subsidies die op dit moment beschikbaar zijn in Drenthe. Het tweede webinar gaat over Isoleren; van vloer tot dak. Je krijgt uitleg over de manieren waarop je je woning kunt isoleren. We gaan het hebben over isolerend glas en spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en over het rendement dat je daar uit haalt. Ventileren bij verwarmen staat centraal in ons derde webinar. Gesproken wordt over het creëren van een gezond thuisklimaat. Vooral nu we door corona veel thuis werken is het gewenst een warme werkplek te hebben, waar voldoende frisse lucht aanwezig is. Maar hoe doe je dat zonder veel energie verloren te laten gaan? Het laatste en vierde webinar gaat over het onderwerp Opwek en zon. Nu het voorjaar dichterbij komt is het interessant om te kijken naar energie die we uit de zon kunnen halen. En we bekijken of zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak.

Webinar financiële regelingen – Dinsdag 16 maart 19.00 uur
Webinar isoleren – Dinsdag 23 maart 19.00 uur
Webinar ventileren – Dinsdag 6 april 19.00 uur
Webinar opwek en zon – Woensdag 21 april 19.00 uur

Je kunt je nu aanmelden voor de webinars door hier te klikken!

De webinars zullen worden uitgezonden in maart en april. Kun je er niet live bij zijn? De webinars zijn achteraf ook terug te kijken.