Gratis warmtescan voor woningeigenaren in Emmermeer

Gepubliceerd op donderdag 16 december, 2021

De gemeente Emmen biedt woningeigenaren in Emmermeer met een woning gebouwd voor 2000 gratis warmtescans aan. De bewoners ontvangen hiervoor een brief.

Waarom doet de gemeente dit?
Zoals je waarschijnlijk heeft gemerkt, zijn de energieprijzen enorm gestegen. De gemeente wil inwoners ondersteunen met behulp van gratis warmtescans.

Wat heb ik hier aan?
Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan bespaar je geld en verhoog je jouw wooncomfort. Een warmtescan laat duidelijk zien waar de warmtelekken van een woning zitten en wat het oplevert als je je woning beter isoleert. 

Wat gaat er precies gebeuren?
Tijdens een koude dag of nacht in januari 2022 wordt een aantal woningen in Emmermeer vanaf de straat gescand door het gespecialiseerde Heatpulse team. De warmtescan wordt van de buitenkant van de voorgevel gemaakt. De warmtescan wordt verwerkt tot een isolatie-adviesrapport. Omdat de scan wordt gemaakt tijdens erg lage temperaturen is extra stoken of thuisblijven niet nodig.

Ik wil geen gebruik maken van een gratis warmtescan
Wilt u dat er geen warmtescan wordt genomen van uw woning dan kunt u zich hiervoor afmelden. Voer hieronder jouw postcode en de code uit de brief in.

Wat is een warmtescan?
Een warmtefoto of warmtescan is een foto gemaakt met een thermografische camera. Een warmtescan laat zien waar warmtelekken zitten.

Een thermografische camera vangt straling op van het gefotografeerde object (bijv. een woning) én de omgeving er omheen. Deze straling is afhankelijk van de temperatuur en met het menselijk oog niet te zien. De straling uit zich op het beeld in kleuren. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe warmer.