Gratis warmtefoto voor woningeigenaren Zwartemeer

Gepubliceerd op maandag 18 januari, 2021

Veel warmte in huis gaat verloren via slecht geïsoleerde muren, enkel glas of kieren. Hierdoor kan het tochten in huis. Maar er zijn ook plekken waar warmte ontsnapt, zonder dat je het voelt of ziet. De gemeente Emmen en het Drents Energieloket bieden woningeigenaren in Zwartemeer gratis warmtefoto’s aan. Op een warmtefoto zie je in één oogopslag waar de woning warmte verliest, zodat de woningeigenaar maatregelen kan treffen. 

In totaal zijn er in Zwartemeer 150 gratis warmtefoto’s beschikbaar. Vanaf de openbare weg wordt met een infraroodcamera een foto gemaakt van de voorkant van de woning. Op de foto is goed te zien waar de woning warmte verliest en welke plekken zinvol zijn om (extra) te isoleren. 

Meer informatie over de actie 
Woningeigenaren ontvangen vanaf 25 januari 2021 hierover een brief. Aanmelden voor de actie kan tot en met 8 februari 2021. Aanmelden kan via www.haaldewarmteinhuis.nl/warmtefoto.

De gratis warmtefoto’s zijn onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Dit is een landelijke subsidieregeling om huiseigenaren te helpen energie te besparen. Naast deze actie is in Emmen een pop up geopend, hebben woningeigenaren een waardebon ontvangen voor energiebesparende producten en geven energiecoaches gratis advies. 

Waardebon  
Vorig jaar september hebben alle woningeigenaren in de gemeente Emmen een waardebon van €50 ontvangen voor energiebesparende producten. Vergeet niet deze bon te verzilveren. Kijk voor meer informatie op de website www.haaldewarmteinhuis.nl.