Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen

Gepubliceerd op donderdag 26 september, 2019

Begin oktober start de gemeente Emmen, samen met Winst uit je woning, een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen. Alle woningeigenaren met een eigen dak in de gemeente Emmen ontvangen hierover deze week een brief. Hierdoor kan het voor woningeigenaren financieel aantrekkelijk zijn om zonnepanelen aan te schaffen.

Wethouder René van der Weide: “We stimuleren inwoners graag om zelf energie op te wekken. Door de panelen gezamenlijk in te kopen is het mogelijk om een goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen te leveren. De terugverdientijd voor zonnepanelen ligt op ongeveer 8 jaar. Met inkoopactie kan de investering in zonne-energie nog sneller terugverdiend worden.”

Bezoek de informatieavonden
Er worden twee informatieavonden georganiseerd.

  • Dinsdag 15 oktober – Esdal College, Van Echtenstraat 22 te Klazienaveen
  • Woensdag 16 oktober – Gemeentehuis Emmen, Raadhuisplein 1 te Emmen

De avonden starten om 19:30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19:00 uur. Van 19:30 tot 20:30 uur krijg je informatie over gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en kun je jouw vragen stellen.

Zonnelening beschikbaar – Let op! Het budget voor de zonnelening 2019 is uitgeput.
De gemeente Emmen biedt de zonnelening 2019 aan. De lening kan gebruikt worden om zonnepanelen binnen deze advies- en inkoopactie aan te schaffen. Bij de zonnelening ligt het leenbedrag tussen € 2.500 en € 7.499 met een looptijd van tien jaar en tegen een vaststaand rentepercentage, dat momenteel 1,6 % bedraagt. Wegens het grote animo voor de inkoopactie adviseren wij je om zo snel mogelijk jouw aanvraag bij SNN in te dienen. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Meer informatie over de zonnelening.

Meedoen aan de inkoopactie
Op de website van Winst uit je woning is alle informatie te vinden over de actie. Heb je vragen neem dan contact op met de helpdesk via: 023-583 6936. Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl.