Energiecoaches geven Emmenaren gratis advies

Gemeente Emmen en Drenthe College hebben vrijwilligers opgeleid tot energiecoaches. De coach geeft inwoners van Emmen meer inzicht en handige tips om hun energierekening naar beneden te krijgen. 

Wethouder René van der Weide: “Met de energiecoaches helpen we onze inwoners nog beter energie te besparen of duurzame energie op te wekken. Dit zijn mensen die zelf ook deze stappen hebben gezet en dus gewoon heel goed weten wat iemand kan helpen. Een paar goede tips kunnen al behoorlijk schelen in de portemonnee!” 

Coach boeken
Huurders en woningeigenaren kunnen een energiecoach boeken op deze pagina. Dit kan thuis, via videobellen of in de pop up Emmen geeft Energie in de Bibliotheek in Emmen. 

Ook coach worden? 
Het Drenthe College start regelmatig een nieuwe training voor energiecoach. In vijf dagdelen leren de cursisten om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen. Na afloop blijven de coaches verbonden aan Drenthe College. Huisbezoeken worden van hieruit gecoördineerd en het benodigde materiaal wordt beschikbaar gesteld. Aanmelden voor de training kan op deze pagina