Energiecoaches van het Drenthe College op pad in Emmerhout

Gepubliceerd op vrijdag 15 maart, 2019

13 leerlingen van het Drenthe College hebben afgelopen winter vier energiescans uitgevoerd in Emmerhout. Opgeleid tot energiecoach brachten ze een voorlopig energielabel uit en gaven ze woningeigenaren tips en trucs om energie te besparen.

Om te kunnen komen tot een voorlopig energielabel van de woning zijn de studenten opgeleid door Anita Speelman van Zuinig Wonen. De leerlingen hebben het energieverbruik van zowel het gas als het elektrisch in kaart gebracht. Ook is gekeken naar de installaties in de woning. Met het voorlopig energielabel krijgen de woningeigenaren meer inzicht en kunnen aan de slag met energie besparen.

 

 

 

 

 

 

Milan in gesprek met een wijkbewoner van Emmerhout

Uitdagende examenopdracht
Harut is een van de opgeleide energiecoaches: “Het was een uitdagende examenopdracht. De bewoners verwachten van ons een relevant en een deskundig resultaat. Dit heeft ons veel verantwoordelijkheid gegeven. De bewoner was tevreden over ons bezoek en de tips die we hebben gegeven. Daar doe je het voor!”

Warmtescan
Na de energiescan gingen leerlingen aan de slag met de rapportage en tips voor de woningeigenaar. Opnieuw werd de woningeigenaar bezocht en ook is een wamtescan van de woning gemaakt met een warmtecamera. Harut: “Met de warmtecamera kun je zien waar de koudebruggen en de warmteverliezen in de woning zitten. Het geeft veel inzicht voor de bewoner.”

Ook een energiescan aanvragen
Dit jaar doen gaan opnieuw energiecoaches de wijk in. Woon je in Emmerhout en wil je een energiecoach op bezoek? Er is in totaal plek voor 12 woningen. Meld je snel aan via het expeditieteam Emmerhout Energieneutraal via info@emmerhoutenergieneutraal.nl.