Emmense bedrijven maken van hun dak een energiecentrale

Gepubliceerd op donderdag 27 augustus, 2020

Op het dak van 15 bedrijfspanden in Emmen worden ruim 3.000 zonnepanelen geplaatst. Ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen, de gemeente Emmen en de 15 bedrijven maken de volgende stap in het pilot-project ‘Zon op dak’. Wethouder René van der Weide reikte aan een aantal van de deelnemers hun Zonnepaspoort uit. Zon op dak moet de opstap zijn om in totaal 100 hectare zonnepanelen op bedrijfsdaken te leggen.

15 deelnemers
De 15 deelnemers zijn autobedrijf Habo, Misker, Chezz Partners, Dokter schoonmaak, FID BV, hotel Ten Cate, Kuipers en Koers Bouw, maatschap Lohuis, Machinefabriek Emmen, Pro Elektro, schadecentrum Rengers, Speer, TTL Veenstra, Webba en Cvites.

Nog dit jaar
In totaal hadden zich 23 bedrijven aangemeld om mee te doen aan de pilot. Daarvan gingen er 20 door naar de fase van bouwtechnische inspectie en een check van hun elektrotechnische installatie. Na uitvoerig onderzoek kan voor 15 bedrijfspanden technisch gezien groen licht worden gegeven. Voor deze bedrijfspanden is per gebouw een business case gemaakt, die met een positief advies bij de ondernemers ligt. Wanneer alles goed verloopt, kan de installatie van de panelen nog dit jaar gebeuren. De daadwerkelijke plaatsing van de panelen wil Ondernemend Emmen zoveel mogelijk door lokale of regionale bedrijven laten doen.