Een deelauto bij het Rensenpark?

Gepubliceerd op donderdag 13 april, 2023

Vanuit het vrijwilligersinitiatief ‘Rensenpark Deelt’ is het idee ontstaan om één of twee elektrische deelauto’s te plaatsen op het parkeerterrein aan de Sterrenkamp (naast Sterrenkamp 7, achter het Rensentheater). Een auto waar iedereen uit de buurt gebruik van kan maken en waarvoor je per gebruik betaalt. Samen delen is gezelliger én in veel gevallen goedkoper. Ook is het financieel niet voor iedereen weggelegd om privé elektrisch te rijden. Een sociaal plan dus, dat tegelijkertijd goed is voor natuur en milieu!

Ben je ook nieuwsgierig naar de voordelen van een deelauto?

Met een korte enquête verkennen we wie enthousiast is over ons idee, en op welke manier buurtbewoners of ondernemers betrokken willen zijn. Met iedereen die enthousiast is plannen we een kennismakings- en informatiebijeenkomst. Daarvoor hebben we minimaal vijf extra enthousiastelingen nodig. We bespreken dan bijvoorbeeld wat voor soort ritjes iedereen maakt, praktische eisen aan de auto’s,  laadpalen, financiële voordelen, etc.

Enquête brengt wensen en ideeën in beeld

Om een goed beeld te krijgen van de wensen en ideeën die er zijn, vragen we iedereen om de enquête in te vullen. Dat kan via de link: https://kwiksurveys.com/s/XiO8mE8n/i/0

Hulp en ondersteuning

De Natuur en Milieufederatie Drenthe en Gemeente Emmen ondersteunen ons bij de opstart met inzet vanuit het project Drenthe Deelt. Bijvoorbeeld als er iets geregeld moet worden met een vergunning of laadpalen, maar ook bij het verwerken van deze enquête, het schrijven van een actieplan of het organiseren van een eventuele cursus, excursie of open dag.

De enquête is tot en met 1 juni in te vullen.

We hopen je binnenkort te kunnen verwelkomen bij de startbijeenkomst met andere enthousiastelingen!

Hartelijke groeten van de initiatiefnemers,

Anja Bijen en Jaap Withaar namens Rensenpark Deelt