Domesta deelt 200 energiedisplays uit aan haar huurders

Gepubliceerd op donderdag 31 maart, 2022

Vorig jaar deed Domesta een oproep aan haar huurders om kans te maken op een gratis energiedisplay. Veel huurders wilden hier gebruik van maken, waaronder Coby Broersen uit Bargeres. Energiecoach Kor installeerde bij haar de display. De gemeente Emmen heeft vanuit een landelijke subsidie in totaal 600 gratis energiedisplays verstrekt aan Domesta, Lefier en Woonservice. Domesta is de eerste woningcorporatie die de displays bij de huurders plaatst.

Kor: “Op de display kun je direct je verbruik zien en hij onthoudt ook wat je afgelopen, week, maand of jaar hebt gebruikt. Ideaal om goed inzicht te hebben!” Met de display kun je heel makkelijk zelf besparen op je energiekosten. Zet je de televisie aan? Of zet je de verwarming lager? Je ziet meteen wat dit doet met je energieverbruik. En heb jij zonnepanelen? Dan verrekent de energiedisplay dit met je energiekosten.

Je eigen verbruik aflezen
Coby is blij met de display: “Een tijd geleden kwam mijn zoon bij mij met een energieverbruiksmeter. Toen bleek dat een van mijn lampen halogeen was en enorm veel stroom verbruikte. Deze heb ik snel de deur uit gedaan. Met de installatie van de display kan ik dit nu ook heel makkelijk zelf aflezen.”