Doe mee aan de online bijeenkomst: Het begint met een plan

Gepubliceerd op woensdag 11 mei, 2022

“Bewoners met een plan voor hun woning verduurzamen en verbouwen sneller, beter en met minder kosten.” Op woensdag 25 mei van 19.30 tot 20.30 uur is een online bijeenkomst gepland. Lars Boelens heeft de afgelopen tijd in de Rietlanden zogenaamde `huisfluistersessies` gehouden. Tijdens deze sessies zijn verschillende types veel voorkomende woningen in de wijk bezocht. Hierdoor is er inzicht in de technische mogelijkheden en problemen opgedaan. Lars deelt de opgedane kennis graag. Wil je ook weten hoe je aan de slag kunt met het verduurzamen van jouw woning en daarmee direct kosten op energie kunt besparen? Sluit dan aan bij de online bijeenkomst.

Schrijf je in voor de online bijeenkomst via deze link.

Lars Boelens helpt bij het maken van een plan.


Kennis- en leertraject in de Rietlanden
In de Rietlanden is een kennis- en leertraject gestart waar de huisfluistersessies onderdeel van zijn. Het kennis- en leertraject in de Rietlanden is een samenwerking tussen bewoners, de gemeente Emmen en de DoeTank. Met het traject willen we bewoners die willen verbouwen of verduurzamen helpen met een plan.
We zijn begonnen met een aantal gedetailleerde woningscans, om een eerste beeld te krijgen van de technische mogelijkheden en problemen.

De DoeTank is een praktijkgericht experiment. We werken volgens de principes van actieonderzoek. We identificeren uitdagingen die we in de praktijk tegenkomen, denken idee├źn uit aan de tekentafel en testen die vervolgens weer in de praktijk aan de keukentafel. Tijdens al deze experimenten vragen we onszelf af hoe we een grote groep bewoners kunnen activeren. Wat we in het klein bedenken moet opschaalbaar zijn.

Vragen?
Heb je vragen over de online bijeenkomst? Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl.