Doe mee aan de Nacht van de Nacht in het Smalspoormuseum

Gepubliceerd op maandag 01 oktober, 2018

Het Industrieel Smalspoormuseum doet dit jaar weer mee aan de Nacht van de Nacht. Met een nachtelijke treinrit en een nachtwandeling. Het spoor werd vroeger gebruikt voor de turftransport en ligt in het mooie Griendtsveennatuurgebied. In dit natuurgebied wordt ook de wandeling, die wat langer en pittiger zal zijn dan vorig jaar, gehouden. De activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan dertien jaar.

Vanaf 20:00 uur verzamelen we in het museumgebouw. Om 21:00 uur vertrekken we voor een rit met de smalspoortrein. Halverwege stoppen we en maken dan een nachtwandeling van  ongeveer een uur door het natuurgebied van het museum en om de plas van Griendtsveen. Vervolgens brengt de trein ons weer terug over de rest van het tracé naar het museumgebouw. Rond 23:00 uur is de avond ongeveer afgelopen.

Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan zowel telefonisch op 0611111188 als via email (info@smalspoorcentrum.nl). De kosten voor deze bijzondere avond zijn € 7,50 per persoon. Meer informatie vindt u op de website van het Smalspoormuseum.

Nacht van de nacht
Tijdens de Nacht van de Nacht doven bedrijven en organisaties het licht. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd in het land. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig zoals op de bovenstaande foto te zien is. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden. Met de campagne Nacht van de Nacht wordt hiervoor aandacht gevraagd.