Digitale wijkaanpak van start in de Rietlanden!

Gepubliceerd op woensdag 15 februari, 2023

Een energiezuinige woning is toekomstbestendig én een slimme investering. Wanneer je energiezuinig woont heb je een lagere energierekening, meer comfort en een hogere woningwaarde. Waar kun je het beste beginnen?

Speciaal voor de Rietlanden organiseren de gemeente, de DoeTank, wijkvereniging Rietlanden en Smart Twin een digitale wijkaanpak, waarbij van de verschillende woningtypen uit de buurt een digitale kopie wordt gemaakt. Woningeigenaren uit een aantal specifieke velden uit de Rietlanden ontvingen in de week van 6 februari een brief met een sleutelcode om in te loggen op het computerprogramma ‘Smart Twin’. Met Smart Twin kun je makkelijk doorrekenen wat de mogelijkheden zijn voor bepaalde verduurzamingsmaatregelen – zoals vloer- of muurisolatie, of zonnepanelen – en wat daar de kosten en opbrengsten voor zijn.

Goed om te weten: De digitale wijkaanpak in Rietlanden wordt stap voor stap uitgerold. In de week van 6 februari krijgen de woningen in de buurt van de straten Mussenveld, Mezenveld en Vinkenveld een sleutelcode toegestuurd. Alleen woningeigenaren met een grondgebonden woning ontvangen een sleutelcode voor hun digitale woning.