De EnergieKnip krijgt een vervolg!

Gepubliceerd op woensdag 23 maart, 2022

Super goed nieuws! Er is nieuw budget beschikbaar voor de EnergieKnip! Begin januari 2022 zijn we gestart met dit project. Via de app konden vragen worden beantwoord in ruil voor een energiebespaarbox van de lokale bouwmarkt. Dit bleek onverwachts een enorm succes te zijn. Binnen twee weken was het volledige budget geclaimd.

In totaal is er 150.000 euro extra beschikbaar gesteld. Let wel. Ook nu geldt, wees er op tijd bij, want op is op. Vanaf 23 maart gaan we verder met het verspreiden van de brieven met een QR-code.

Ga naar www.energieknip.nl voor meer informatie over de EnergieKnip, het installeren van de app en het overzicht van deelnemende bouwmarkten.

Extra informatie over de EnergieKnip

Overzicht van de verspreiding in de dorpen en wijken binnen de gemeente Emmen

Onderstaande dorpen en wijken hebben een brief ontvangen in de eerdere zending van januari:
Emmerschans, Emmerhout, Angelslo, Bargeres, Barger-Oosterveld, Bargermeer, Emmermeer, Nieuw-Dordrecht, Oranjedorp, Barger-Compascuum, Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum (deels), Schoonebeek (deels), Zwartemeer (deels), Nieuw-Amsterdam (deels).

Onderstaande dorpen en wijken ontvangen vanaf 23 maart een brief met QR-code:
Emmer-Compascuum (deels), Schoonebeek (deels), Zwartemeer (deels), Nieuw-Amsterdam (deels), Veenoord, Erica, Klazienaveen, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Westenesch, Weerdinge, Noordbarge, Emmen-centrum, Delftlanden, Rietlanden, Zuidbarge, Parc Sandur.

Datum van verzending
Eind januari zijn we gestopt met het verzenden van de brieven. Vanwege het onverwachte succes van de Energieknip was het volledige budget geclaimd binnen twee weken. De brieven waren al gedrukt. We hebben ervoor gekozen deze brieven te versturen en niet opnieuw te laten drukken met de nieuwe dagtekening.

QR-code kwijt of niet ontvangen in de eerdere zending?
Ben je jouw QR-code kwijt of heb je deze niet ontvangen? Je kunt bij de pop up Emmen geeft Energie in de bibliotheek terecht voor een nieuwe QR-code.

De openingstijden zijn:

  • Bibliotheek Emmen – vrijdag van 10 tot 12 uur
  • Bibliotheek Klazienaveen – woensdag van 13 tot 15 uur

Ik heb geen smartphone
Je kunt terecht in de pop up Emmen geeft Energie in de bibliotheek voor hulp bij het verdienen van de punten. Hier zijn energiecoaches aanwezig om u te helpen bij het invullen van de vragenlijsten en het verzilveren van de punten.

De openingstijden zijn:

  • Bibliotheek Emmen – vrijdag van 10 tot 12 uur
  • Bibliotheek Klazienaveen – woensdag van 13 tot 15 uur

Heb jij je punten al verdiend door het beantwoorden van vragen in de app?
Er zitten nog veel punten in de EnergieKnip waarvoor nog geen bespaarbox is opgehaald! Wissel ze snel in bij een bouwmarkt bij jou in de buurt. Wil je geen gebruik maken van de punten, dan kan je deze in de app teruggeven. Hiermee maak je een andere inwoner blij die ook graag mee wil doen.