ANWB-proefritten met elektrische auto’s

Gepubliceerd op vrijdag 24 mei, 2019

Emmenaren (en andere belangstellenden) kunnen zaterdag 8 juni van 10.00 en 16.30 uur kennismaken met het rijden in een elektrische auto. Dat evenement wordt feestelijk geopend door wethouder Rene van der Weide om 10.00 uur aan het Raadhuisplein (bij Wildlands).

Op het evenement staan bijna alle typen volledig elektrisch aangedreven auto’s in de prijsklasse van € 20.000 tot € 100.000, die momenteel in Nederland te koop zijn. Er is een ANWB-expert beschikbaar voor alle vragen. Op het evenement zijn er aanbieders van oplaadmogelijkheden met hun laadpalen en laadpasjes. Er is ook informatie over Pharos-vakanties, speciaal voor elektrische rijders. De Wegenwacht is er met uitleg over specifieke pechhulp voor elektrische rijders.

De overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto’s worden verkocht. Om die doelstelling te halen, zijn er maatregelen nodig. Ondertussen introduceert de autobranche de ene na de andere noviteit. Op dit moment maken Nederlandse consumenten echter nog betrekkelijk weinig gebruik van elektrische auto’s. De ANWB stimuleert elektrisch rijden. 

Ook een ritje?
Vind je het leuk om een ritje te maken in een van de auto’s? Reserveer dan vooraf één of twee proefritten. Op de bonnefooi langskomen kan natuurlijk ook, maar dan bestaat de kans dat de auto’s bezet zijn. Neem je rijbewijs mee.

Zie ook www.anwb.nl/proefrijden.